Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

2. nov. 2011

29er - lett nok hjulsett ?


NoTubes ztr 29er Race Gold 3.30 Ti hjulsett 2011
Lett hjulsett med lettrullende nav er etter min mening noe av det viktigste på en konkurransesykkel. Det er imidlertid vesentlig at hjulene er stive nok ift rytterens vekt slik at man får tilstrekkelig respons i overføringen av tråkket samt unngår at hjulene kollapser pga overbelastning. 
Ettersom hjulene på en 29er er relativt store med tilsvarende lange eiker blir det vanskeligere å få tilstrekkelig stive hjul etterhvert som vekta skal presses ned. Felgringen blir fort det avgjørende ift å oppnå nødvendig stivhet, og her er det selvsagt en fordel med carbonmateriale som selvfølgelig koster vesentlig mer. Spørsmålet er hvor lett kan et hjulsett for 29er være uten at det går på bekostning av stivhet og holdbarhet. Jeg har valgt et hjulsett på 1345 gram med alu felgring, og dette settet har maks ryttervekt på 77 kg. Jeg er +/- 70 kg og føler at jeg ikke er tjent med et lettere hjulsett før jeg er sikker på at dette er tilstrekkelig stivt, og viser seg å fungere når det sesongåpnes våren 2012.
 
NoTubes Race Gold 29er felgen er basert på den populære felgen Race 7000. Den nye felgen er mer stabil og holder bedre på luften slik at du kan kjøre med en dekktrykk helt ned på 15 psi hvis ønskelig. I tillegg er den noe lettere. Ellers er dette topphjulet utstyrt med Stan's splitter nye 3.30 Ti nav som har  lav vekt og rullemotstand. Podium hjulene blir håndbygget i USA av erfarne hjulbyggere. NoTubes felgbånd og ventil blir montert av oss og er inkludert i prisen.

Billigste pris jeg har funnet på nettet er hos Bikeshop til kr 4.940,-. 

4 kommentarer:

 1. Tror du dette settet holder? Detta tror jeg blir mjukt og skjørt selv for en lettvekter som deg.

  De store gutta holder seg unna dette settet og det er vel en grunn til det?

  SvarSlett
 2. Snakket med en av de store gutta i går, Lars Ragnar Manengen. Han har også skaffet seg dette hjulsettet nå :-)

  SvarSlett
 3. Noen erfaring med dette hjulsettet nå???

  SvarSlett
 4. Jepp, litt for myk felgring ift bakhjulet. Bakhjulet kan med fordel forsterkes med crest felgring. Forhjulet funker!

  SvarSlett