Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

7. okt. 2016

Høst og stiturer

Denne høsten har vært eventyrlig med høye temperaturer og lite nedbør, med andre ord suverene forhold for stisykling.
Stisykling er etter min mening en fantastisk måte å holde treningen i gang på etter endt sesong. Bort fra endesløse grus- og landeveger hvor det er minimalt med variasjon. Stier er noe helt annet, stein, røtter og variert terrengunderlag med tilhørende stigninger og utforkjøringer med forskjellig vanskelighetsgrad bidrar til fokus og lystbetont sykling. Intensiviteten er i utgangspunktet lav, men når beina og hodet føler for det er det bare å gi gass. Segmenter på strava bidrar også til at man får en viss motivasjon for å legge inn noen harde drag underveis. Hvem vil ikke ta en KOM (1. plass på segmentet) når konkurranseinstinktet er relativt sterkt ;-)
Enda morsommere er det når vi kan være flere sammen på slike turer av litt varighet. Det sosiale aspektet blir i altfor liten grad ivaretatt i konkurranse sesongen, mens høstens stiturer innbyr til nettopp sosial hygge og morsomme opplevelser sammen på sykkelen.

Denne høsten har jeg hatt gleden av å sykle lange stiturer på 3-5 timer på to av mine favorittsteder, nemlig Stange/Tangen i Hedmark og Sjusjøen hvor mange av stiene brukes under ultrabirken. I tillegg fikk jeg anledning til å være med på en lengre tur i Trysil Knuts fjellverden (sjekk bildet ovenfor - utrolig flotte omgivelser).

Her følger noen videoopptak fra mine siste stiturer på Sjusjøen, nærmere bestemt Hitfjell og Lunkefjell,

Hitfjell LunkefjellStigning mot Hornsjøvegen

Fortsatt god høst, og utnytt den før snøen kommer!Kjell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar