Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

18. mar. 2012

Birkebeinerrennet 2012

Oppladningen til årets Birkebeinerrenn har ikke vært all verden. Sesongens første intervalløkt på ski ble gjennomført onsdag denne uka i et forsøk på å vekke kroppen til dyst. Mitt 20. merke var målet !
Dagen etterpå fortsatte jeg med 4*5 min sykkelintervaller ettersom jeg lå litt på etterskudd i forhold til kravet om 2 intervaller i uka iht prosjektet jeg deltar i. Som om ikke dette var nok stilte jeg på startetappen i Birkebeiner-stafetten dagen etterpå, og fikk meg en kontrollert sone 4 økt fra Rena til Skramstadsætra. Intervaller på ski er etter min mening en av de beste måtene å forbedre kapasiteten på, og jeg fikk sågar kjenning med blodsmak i munnen uten at jeg var plagsomt stiv i sykkellårene mine ;-)

Lørdag stod jeg klar på startstreken kl 0800 sammen med flere målbevisste Birkebeinere i elitepuljen. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å gå mitt eget løp da jeg ville unngå å gå på noen form for "Brink" ettersom jeg hadde et særdeles spinkelt grunnlag på ski. Åpningsfarten føltes bra, og jeg registrerte på pulsklokken at pulsen lå høyt i sone 3 uten at jeg følte ubehag. Skiene satt perfekt i bakkene opp mot Skramstad ettersom jeg hadde lagt 50/50 Rode fiolett og rossa som siste lag. Dette hadde jeg egentlig tenkt å toppe med Rode multigrade klister, men "skrinla" dette ettersom det var mildere enn forventet og lite is i sporene fra start. Det skyet imidlertid over med tiltakende vind, og dette medførte at det dannet seg en ishinne i sporene opp mot Dølfjellet. Da savnet jeg det nevnte multigrade klisteret til Rode, og jeg fikk pent komme meg over fjellet på tildels glatte ski. Armene er jo heller ikke så sterke som de burde være for å gå Birken, og da ble både tempo og puls deretter. God glid i utforkjøringene kompenserte imidlertid en del for bakglatte ski, og opp Midtfjellet var det bedre forhold for mitt rossa klister, noe som resulterte i en relativt god opplevelse totalt sett. Til min postive overraskelse ble tiden såvidt god som 3.02 t, og dette må nok det "skarpe" føret få det meste av æren for. Mitt 20. merke ble sågar innkassert med en drøy halvtimes margin, og jeg er strålende fornøyd når jeg tar i betraktning at jeg ikke har mer enn 30 rolige skiøkter på "kontoen" i tillegg til siste ukes "skippertak" :-) snittpulsen over fjellet var 137, og indikerer at grunnformen er relativt god samtidig som jeg er innehaver av "sykkelarmer".

Ellers var det gledelig at Anders Aukland og guttene på Team Birken gjorde "rent bord" under årets Birkebeinerrenn. Fantastisk bra innsats av Roger Djupvik og Espen H Bjerke - imponert !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar