Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

15. jan. 2012

Trening i bolker

Jeg har akkurat gjort ferdig en 4 ukers treningsbolk med fokus på hardøkter og VO2 maks trening. Perioden har også hatt innslag av styrkeøkter, hvor både overkropp og beinstyrke har blitt prioritert. I perioden har jeg trent 3 hardøkter på sykkel i tillegg til 2-3 styrkeøkter pr uke. I tillegg har jeg gjennomført en lengre rolig langtur på sykkel 3-5 t. Totalt sett har jeg trent ca 70 timer i perioden, og jeg må innrømme at jeg kjenner meg passe tung og stinn i kroppen nå. Til tross for dette gjennomførte jeg en test i går, hvor jeg målte VO2 maks på ca 74 og kjørte 4,6 watt pr kg kroppsvekt. Pga en sliten kropp kom jeg ikke høyere i puls enn 162, dvs 16 slag under makspuls. Dette gjenspeiler helt klart mangel på både muskulært og fysisk overskudd. Forhåpentlig har jeg mer inne enn målingene viser, men det vil først vise seg til våren når sesongen "braker løs".
Jeg legger nå inn en bolk med roligere trening, hvor overskuddet innledningsvis skal bringes tilbake. Etterhvert som kroppen responderer og kommer seg til hektene igjen vil jeg fortsette "kjøret".

Følg med......kanskje går jeg på en smell i år, men jeg kan også ta et steg opp på stigen ?!
Jeg lever som kjent etter filosofien den som intet våger, blir trolig ikke bedre før det er for sent ;-)

2 kommentarer:

  1. Hvordan kjører du testen? Over hvor lang tid?

    SvarSlett
  2. testen kjøres på Høyskolen i Lillehammer, starter på 225 watt og øker med 25 watt pr minutt. Kjører til det ikke er mer å gi :-)måling av VO2 maks gjøres for hvert fullførte minutts sykling.

    SvarSlett