Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

2. mar. 2012

5.etappe - endte opp som fotgjenger

5. og siste etappe stod på menyen i dag, og jeg stilte for anledningen med hjelmkameraet til Martin for å kunne gi dere et innblikk i trasèen og terrenget vi sykler i området rundt Jaèn.

Ut fra start gikk det som vanlig jevnt med masterbil i front, og jeg benyttet anledningen til å filme stemningen i feltet. Det kommer forøvrig en film på siden etterhvert når Martin har fått redigert og klippet ut de interessante delene av opptaket. Martin endte opp litt langt bak i feltet etter å ha tatt et dårlig sporvalg, for ikke å si feil side i en rundkjøring, og jeg banket på det jeg hadde for å teste dagsformen mot de beste. Jeg satt faktisk blant de 20 beste da det plutselig "eksploderte" i bakhjulet. Glasskår midt i rullebanen, og behov for nødstopp og innlegging av slange. Martin kom etterhvert, og sammen fikset vi slangebyttet midt oppi et gjørmehav av en annen verden etter regnskyllet i går kveld. Gjørmen her nede er rene limet, og jeg lyver ikke om jeg sier vi hadde et kilo gjørme under hver av skoene våre - 2 kilo pr rytter for de som regner kjapt ;-)

Siden dette var ganske tidlig i etappen var vi nå DESIDERT sist i feltet. Vi kjørte partempo på slettene innover, og jobbet oss jevnt framover i feltet. Etter ca 30 km hadde vi kjørt oss opp og forbi de beste damelagene og lederne i mixklassen. På toppen av en lang stigning ville Martin stoppe for å ha på seg regn-/vindjakke, og da passerte nevnte mixlag. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Jeg endte opp bak damen på laget på en singeltrack nedover uten at hun viste noen som helst vilje til å slippe meg forbi. Jeg prøvde meg på to korte paralelle stier, men da økte hun farten slik at det ble umulig. Til slutt tok jeg en snarvei til fots ifm en 180 graders sving. Idet jeg skal koble skoene i pedalene sklir jeg på den gjørmete stien med det resultat at bakhjulet løsner brutalt fra underlaget, og sklir med stor kraft inn i en stein. Race Gold felgen kollapset totalt, og jeg endte opp som fotgjenger ! hell i uhell at dette skjedde på siste etappe, og ikke tidligere i rittet. Jeg fikk dermed kun 2 timer på sykkelen i dag, og unngikk således å bli totalt mørbanket i muskulaturen før hjemreisen i morgen. I tillegg kom jeg raskere til ritthotellet for sykkelvask, matinntak og massasje :-) Hjulet håper jeg å få bygd opp med ny felgring av en "mirakelmann" på Dokka etter hjemkomst !? Martin fikk forøvrig med seg den siste slangen jeg hadde, og fullførte etappen solo slik at laget fikk bokført resultat på etappen.

Martin har nå dratt på bankett, mens jeg slapper av på hotellet sammen med Greg og Lars Ove. Vi har forøvrig vært på Burgerking og inntatt 2 doble burgere samt is og kaffe til dessert. Dette er ikke hverdagkost, men gjør nytten når kroppen trenger næring for å restituere seg.

Ellers er det som alltid 2XU tights som er antrekket når jeg restituerer, og det funker i kombinasjon med Compex massasje. Det råeste av alt er at sykkeltøyet, og spesielt paddingen i buksene har ivaretatt at jeg ikke har antydning til "sittesår". I tillegg er tøyet særdeles slitesterkt for vi har kjempet oss gjennom mye tett tornekratt, som river og sliter i klærne. For ikke å snakke om de få veltene vi har hatt, ikke et hull i tøyet!

Ellers vil jeg rette en takk til Eqology, som sendte med meg Bioburn og Multichi. Blandingen gjør at jeg restituerer meg raskere i tillegg til at jeg kvitter meg raskere med laktat i muskulaturen underveis. Jeg har derfor kjørt med to store og en liten flaske med denne blandingen fra start siden 3.etappen.

Jeg vender som sagt "nesen hjem" i morgen til min kjære familie bedre rustet enn noen gang til ny sykkelsesong i Norge. Men først skal denne ukes trening absorberes, og da blir det blant annet korte rolige skiturer sammen med min sønn Anders. Det gleder jeg meg skikkelig til. Han trenger nok også litt avveksling etter å ha syklet stort sett hver dag siden jeg reiste :o)

Takk til Andalucia Bike Race for en eventyrlig og spektakulær opplevelse. Se forøvrig på video fra etappe 4 etter ca 3 min, undertegnede i "fri dressur" på singeltrack. Dette rittet er det råeste jeg har opplevd på sykkel, og min Hardrocx 29er trives jeg særdeles godt på. Jeg klatrer løse stier som en lek, og bruker vesentlig mindre krefter enn de som kjører med "små hjul". Den skal jeg ha det mye moro med framover.

2 kommentarer:

  1. Veldig bra, selv om du var uheldig!!!
    Hva er din erfaring med hjulsettet fra NoTubes??

    SvarSlett
  2. Jeg likte hjulsettet veldig bra. Felgringen race gold er imidlertid litt for myk ift å tåle belastningene spesielt bakhjulet blir utsatt for. Det hører med til historien at jeg hadde økt eikespennet til det maksimale for å få et stivest mulig hjul. 

    SvarSlett