Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

5. aug. 2012

Grenserittet 2012

Grenserittet hadde lørdag tidenes startfelt i eliteklassen med de beste rytterne fra samtlige av de nordiske landene på startstreken. Været var også i "godlune", og det var bare å trå det man var god for.
Ut fra start gikk det for en gangs skyld pent og pyntelig uten den sedvanlige kamikaze kjøringen fra ryttere, som ville avansere i feltet. Dette skyldtes nok at arrangøren i forkant hadde gått ut med informasjon om at man kunne påregne diskvalifikasjon dersom man avanserte i feltet under masterstarten.
Da vi ble sluppet løs gikk det styggfort! Jeg hang såvidt med da vi passerte Buar etter 21 km, og skjønte det kom til å bli en tung dag på sykkelen. I nestsiste terrengparti før grensen oppstod det en luke da mannen foran meg kjørte feil, og jeg makset med stiv gaffel for å tette luken. Med fokus framover så jeg ikke en litt for dyp grop, og fikk et brutalt slag i forhjulet. Det endte med et solid "svalestup" over sykkelen, hvor jeg hadde kun ett fokus - "nå må du ta deg for"! Jeg landet på "alle fire" i pukken, og unngikk brudd på både kropp og sykkel. Dog var jeg kraftig forslått og blodig - så ikke pent ut. I tillegg røk en eike i bakhjulet, som bidro til en relativt ustabil ekvipasje  Et kort øyeblikk vurderte jeg å gi meg, men f** heller.....jeg ville ikke sløse bort en slik mulighet til å få en gjennomkjøring i rittmodus.
Motivasjonen til å gå helt i "kjelleren" var imidlertid borte, og da puljen bak meg kom hang jeg meg på halen av feltet, som forøvrig ble splittet i terrengpartiet like før grensen. Herfra og inn gjorde jeg ikke mye jobb, men fullførte bakerst i puljen. Takk til guttene på hovedbildet for "skyssen":)
Ble nr 5 i klassen, og innkasserte billett til legevakta i Halden hvor det måtte sys 7 sting i venstre albue. Tor Atle Fuglerud som er ansvarlig for påmelding av laget bør revurdere navnet på startnummeret til neste gang!
"Turboen" er tydelig rusten, og trenger vedlikehold fram mot Birken! Kommende uke blir det derfor ingen intervaller, men lette/rolige økter for å få frem det muskulære overskuddet. Muligens en kontrollert økt bak bil mot slutten av uka for å få fart i beina. Akkurat nå har jeg skikkelig vondt i albuen, hvor det også ble konstatert et lite brudd med løse beinsplinter. Litt smertestillende bidrar likevel til at jeg "overlever", dog noe sløvet;) med rask bedring av smertene håper jeg og få med meg neste helgs Cykelvasan:)


Kjell


1 kommentar:

  1. Ja jeg så du kom forbi på Klepper blodig både her og der,men superbra innsats. Neste år tar du dem igjen :o)))) se opp og fram

    SvarSlett