Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

25. feb. 2015

ABR 4. etappe

Dagens etappe startet litt utenfor Jaèn, nærmere bestemt Mancha Real. På grunn av nytt startsted med tilhørende organisering rakk vi kun 10 min oppvarming da vi ville stå lengst mulig fremme i startfeltet.
Heller ikke denne gangen var det masterstart, og dette bidro til full fart fra starskuddet gikk. Både Frode og jeg kjente at beina ikke fungerte optimalt de første 20 minuttene før vi kom oss inn i en god rytme med ryttere som holdt litt for høy fart for Frode sin del. Dette bidro til at jeg regelmessig dyttet ham innpå de foran mot slutten av hver bakke for å sikre at vi kunne nyte godt av å ligge bak i de lettere partiene - inntil neste bakke begynte.

Dagens etappe hadde, som nevnt i forrige innlegg, ca 2.000 høydemeter fordelt på 51 kilometer. Mange av klatringene gikk på grus, og det er ikke Frode sin sterkeste side. Han liker bedre tekniske klatringer på sti, hvor han kan profitere på god balanse, teknikk og snert i tråkket.
- Nedoverkjøringene gikk imidlertid på tekniske stier, og spesielt mot slutten var disse episke. På høyeste punktet i løypa fikk vi tilrop fra en tilskuer/fotograf "velkommen til himmelen" - en syk steinete nedoverkjøring hvor vi dro stor nytte av treningsøktene vi har hatt på Sjusjøen-Pellestova i Ultrabirken-trasèen. Her var det flere omkring oss som tok beina fatt mens vi syklet!

Etappen endte kort fortalt med 4. plass i klassen, og bonusen var at vi klatret til 5. plass sammenlagt. Laget som lå på 4. plass i går slo vi med 17 minutter i dag, og dette indikerer at alt kan skje.
- Som vanlig kjørte vi feilfritt uten noen form for uhell - dette blir også helt avgjørende i fortsettelsen.


Morgendagens etappe er 86 km og innehar ca 2.000 høydemeter. Forutsatt at vi begge har dagsformen inne er Frode innstilt på å gi litt mer gass enn i dag. Det er i underkant av 3 minutter opp til 4. plassen i klassen sammenlagt - dvs nytt mål er topp 4 i første omgang :o)

God natt folkens!
Nå må gutta boys ha søvn etter en lang dag med forflytning til Cordòba etter dagens etappe.

Kjell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar