Andalucía Bike Race nærmer seg med første etappe 21. februar, og de siste ukene er benyttet målrettet til å toppe formen.
Som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg om formtopping benytter jeg et velkjent 3 ukers opplegg. Jeg er nå i slutten av andre uke, og denne uken er mengden redusert fra drøye 15 og 12 timer de to foregående ukene til i underkant av 10 timer. Denne andre uka kjører jeg 3 intervalløkter som også er mer intensive, men med vesentlig kortere varighet. Dette skal bidra til at overskuddet lokkes fram samtidig som de harde og korte intervallene bidrar til å trigge kroppen og muskulaturen til konkurransefart. På intervalløkten i dag kjørte jeg 4-5 drag à 2 min (80 watt over FTP) med lengre pauser enn draglengden (3 min). Dette bidro til at pulsen på det høyeste var kun 5 slag under makspuls. Som dere skjønner innebærer slike økter knallharde drag hvor siste halvdel av dragene kjøres med høye laktatverdier for å klare å opprettholde planlagt watt (380 w på denne økta).
Mellom disse øktene er det ekstremt viktig med rolige og ikke for lange økter - maks 60-80 min med lett visp. Dette for å "vaske beina" eller med andre ord restituere muskulaturen. Massasje er også nødvendig for å unngå at muskulaturen blir pakket (jeg prioriterer også tøying av muskulaturen ca 10 min etter hver økt).
De fleste øktene foregår på rulla for å unngå sykdom (kulde) |
Neste uke blir det også en hardøkt, men da er jeg veldig bevisst på å ikke kjøre på meg for mye syre. Dette innebærer at jeg tilpasser lengden og intensiteten til hvordan beina responderer. Ellers blir det hovedsakelig å holde beina i gang til avreise Spania neste fredag, spise godt og lade for det som venter i Andalucia. Jeg gleder meg som en unge, og blir været godt er det ingenting som skal stå i vegen for at Thomas Knutsen og undertegnede skal kose oss glugg i hjel :-)
Her har dere også en video fra arrangøren av ABR som gir et innblikk om hva som venter oss fra etappe til etappe:
Jeg lover å oppdatere bloggen underveis så følg med Team #Trimtex
Kjell
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar