Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

3. jan. 2015

Juleferie med sykkel på Gran Canaria

Denne julen ble særdeles annerledes sammenlignet med alle tidligere år. Kona antydet sydentur i forbindelse med julen, og slik ble det!
Omstendighetene bidro imidlertid at avreisen fra Norge ble før julaften, og således ble julaften noget spesiell uten hvit snø og tradisjonell julemat. Bonusen for min og junior Anders sin del var følgelig at vi fikk en bonusuke med sykling i varmen. I ettertid viste det seg å være bra timing for temperaturen på Elverum denne uka var helt nede i -25 grader. På Gran Canaria opplevde vi stabil temperatur mellom 20 og 25 varmegrader, og dette bidro til langturer opptil drøye 6 timer.

Gran Canaria er kjent for terreng med mye bakker, og det kan innebære mye watt dersom man ikke er disiplinert og har lett utveksling på sykkelen. Jeg hadde satt opp sykkelen med power2max sin wattkrank, utveksling 39/53 foran og 11/28 bak. Anders har Rotor sin kompaktkrank, utveksling 34/50 foran og 11/28 bak. Dette innebar at jeg kjørte med litt tyngre utveksling enn ham i bakkene, og slik sett kjørte på lavere frekvens i de bratteste bakkene.


Anders trente 4 økter i løpet av denne uken, og samtlige økter var bevisst rolige langturer pga relativt få sykkeløkter i det siste. Det gledelige var at han kjente seg sterkere og sterkere fra dag til dag:)
For egen del gjennomførte jeg 2 hardøkter i tillegg til våre 4 felles langturer. Den ene økten var av det litt råere slaget, hvor jeg kjørte distanse - 2 timer sammenhengende på ca 300 w i snitt og deretter 1,5 t rolig.

Ellers innebærer Gran Canaria mange morsomme utforkjøringer når man først har klatret opp et fjell, og det bidrar meget positivt til å bedre utfor- og svingteknikk som også har stor overføringsverdi til terrengsykling. Samtlige økter ligger forøvrig lagret på www. strava.com

Dette var det nærmeste vi kom julestemning
Etter øktene var det tid for strandliv og avslapning sammen med familien. Dette var forøvrig timeplanen daglig, trening fra tidlig på morgenen og deretter felles kos i sola med påfølgende middag i Puerto Rico med litt vrimling i folkemengden. Julaften var uansett litt for spesiell da det meste som innebærer julestemning var fraværende. For vår del innebærer det at julaften for senere år tilbringes i Norge! Nyttårsaften kan være mer aktuell å tilbringe i varmen ;-)

Godt nyttår!

Kjell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar