Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

26. feb. 2016

Andalucía Bike Race - målsettingen nesten innfridd

Siste etappe i Andalucia Bike Race er unnagjort, og i dag våknet beina mine til liv i grevens tid! Etappen hadde faktisk 1900 høydemeter fordelt på 70 km, og det innebar at man kunne tape mye i sammendraget.
Den første lange klatringen på sti kom allerede etter drøye 5 km, og her var det kun to idealspor som gikk an å sykle i da det var både løst og steinete i midten. Vi fant en god rytme og kjørte jevnt og godt uten å sprengåpne.

Før start i dag hadde vi ca 4 min ledelse på det spanske laget som lå på 3. plass sammenlagt etter gårdsdagens etappe. I mål skilte det kun 50 sek i vår favør, og vi kunne glede oss over å ha berget 2. plassen i sammendraget. Det spanske lederlaget var det imidlertid intet å gjøre med da de i dag forsvarte total ledelsen med å vinne dagens etappe.
Det hører også med til historien at laget som ble nr 3 totalt har vunnet 2 av de 6 etappene. Disse gutta kjører forøvrig enduro, og det innebærer med stor sannsynlighet at de kjører knallfort i de tekniske utforpartiene.

Resultater fra etappe 6
Tøyet fra Trimtex er fantastisk, super padding (ingen sittesår) og sitter som "støpt" på kroppen pga kompresjonsstoffet. Tett vegetasjon med torner (oliventrær) som nesten griper tak i deg når du kommer for nærme er imidlertid også en utfordring for det tynne, godt pustende tøyet. Gikk et par trøyer pga dette ;-) Det må vi imidlertid ta på vår kappe da det går an å senke farten under slike forhold.

Jeg sender også en takk til både Diadora og Spiuk som hjelper meg med henholdsvis sko og hjelm - fantastisk kvalitet!


Thomas har vært en super makker for meg under rittet, og sammen har vi virkelig kost oss til tross for at jeg har hatt noen etapper hvor jeg har vært i "kjelleren" etter krefter. Morsomt å kunne dele et slikt ritt med en god kamerat og teamkompis gjennom over 10 år i Hardrocx (Team Helium).
Thomas uttaler at dette rittet har overrasket han med hensyn til tekniske utfordringer og spektakulært terreng. Av norske ritt er det Terrengsykkelrittet som kommer nærmest.

Sluttstilling i master 40 etter 6 etapper
Premie etter 6 dagers blodslit (vedkubbe))


Nå gjenstår et mini after bike party før pakking og hjemreise i morgen til våre kjære familier :-)


Kjell


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar