Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

24. feb. 2016

Andalucía Bike Race - statusrapport

Etapperittet Andalucia Bike Race er allerede over halveis, og statusrapport kommer først nå pga dårlig internet på vårt første hotell.
1. etappen gikk strålende og vi kunne ikle oss ledertrøyen med ca 2 minutters margin. Dette var en 5 mil tempoetappe med 1400 høydemeter, og 30 sek startintervall mellom lagene. Ut fra dette ble vi plassert i pulje 1 på 2. etappe.

2. etappen var rittets "kongeetappe" - 8 mil fordelt på 2600 høydemeter. Her satt vi sammen med det spanske laget som var nr 2 på første etappen helt fram til 6 mil. Da fikk jeg "smellen" pga for lite væskeinntak på en særdeles varm dag i fjellene. Drøyt 10 km før mål seg spanjolene fra i den siste klatringen på ca 400 høydemeter, og vi så de aldri igjen. I tillegg presterte vi å kjøre feil da løypa tok av til høyre på sti fra grusveg i ca 40 km/t (Thomas foran selvfølgelig). Etter ca 1 km var vegen sperret med en port, og det var bare å snu. Like før mål kom spanjolene på 3. plass etter første etappe og distanserte oss med nærmere 20 sek til mål. Vi kapret 3. plassen i klassen, men falt ned til 2. plass i sammendraget - nå bare drøye 2 min foran 3. plassen.

3. etappen som var 8 mil med 2000 høydemeter startet bra og vi satt sammen med lederlaget til ca 2 mil. Da røk Thomas på en punktering, som vi etterhvert måtte tette med en såkalt Dynaplug (ca 5 min i tidstap). Vi kjørte deretter sterkt alene og kom oss i mål på 4. plass i klassen ca 5 min bak vinnerlaget. Lederlaget ble forøvrig nr 2 etter å ha avsluttet etappen med en lefty gaffel som ikke dempet i terrenget. Totalt falt vi ned til 3. plass i sammendraget.

Før start med nye Spiuk hjelmer

4. etappen gikk i dag og var 9 mil med 2000 høydemeter. Nok en god start og vi satt sammen med lederlaget til ca 4 mil. Da hadde vi en liten down, og de seg fra oss i en av de harde motbakkene. Dette tok vi imidlertid igjen i de påfølgende tekniske utforkjøringene, og ca 2 km før mål lå det an til spurt. Det vi imidlertid ikke så var at det kom en pulje bakfra, og der satt spanjolene som vant gårdsdagens etappe. De klinket til på direkten før vi overhode registrerte at de var der. Den luka klarte vi aldri å tette, men vi slo lederlaget i spurten og innkasserte 2. plassen :-)

2. plass på 4. etappe (godt med en opptur etter gårdsdagen)
Resultatet med 2 av 6 etapper igjen er således:
Etappe 1: 1. plass
Etappe 2: 3. plass
Etappe 3: 4. plass
Etappe 4: 2. plass

Totalt nr 3 i sammendraget etter 4 etapper

I morgen har vi bestemt oss for å gå "all in" - bære eller briste. Etappen er 82 km med ca 2000 høydemeter. Lederlaget har nå ca 10 min ledelse, og i tillegg er de jevnt gode klatrere. Det innebærer at vi må sykle feilfritt samtidig som de må ha uhell om vi skal ta de igjen. Vi gjør i hvertfall et forsøk!


Kjell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar