Team Helium rytter 2015

Team Helium rytter 2015

18. apr. 2011

Pace - kjøring

Sesongstart nærmer seg, og for å få litt fart i beina står nå pace-kjøring på menyen. Første økt ble gjennomført i går sammen med Rune Buer Johansen ved min side. Sjåføren heter som alltid Øivind Lindahl, og har vært min gode kamerat og støttespiller gjennom flere år. På bildet er vi klare før start.
Kjøring bak bil med lite luftmotstand innebærer høy fart, trøkk i beina og relativt høy puls. Ettersom det var første økt bak bil hadde vi bestemt oss for at det skulle kjøres moderat, finne rytmen og ha fokus på god følelse istedet for høy fart og puls. Til min overraskelse fungerte det relativt bra til å være første økt bak bil !
Vi gjennomførte to drag av ca 30 minutter i sone 3, hvor vi smakte litt på sone 4 i perioder. Vi er i gang, og nå skal det kjøres bak bil regelmessig fram mot sesongstart. Normalt kommer da godfølelsen etterhvert som beina tåler høyere og høyere fart med rittform som "rosinen i pølsa".
Bak bilen er det viktig å være fokusert. I tillegg er det vesentlig å ha en sjåfør med erfaring, som hverken bremser unødig eller kjører ujevnt. I tillegg kan det komme hindringer i vegen, som krever et tett samspill mellom rytter og sjåfør. Øivind er trolig en av Norges fremste "pace-kjørere" ! Han kjører helt etter boka, og justerer farten i tråd med ansiktsuttrykk og kroppslige unoter til enhver tid. En uvurderlig støttespiller for oss gutta, som nå har startet operasjon "Il tempo gigante".

Det er forøvrig tydelig at Rune har sluttet med fotball, og har fokus på sykkel ! I tillegg til å være en god kamerat er det inspirerende å trene med likesinnede, som liker å jobbe med detaljer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar